Известие

Collapse
No announcement yet.

неможе да запали

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• неможе да запали

Проблема е сленият, колата си работеше добре не бе палена 8 дена запали си акумолатор има оставих я да поработи 5 мин ...да не се разреди акомолатора. И след 2 дена пробвам да я запаля само варти , но не ще да запали , предполагам че е нямала достатачно бензин , сипах 10 литра ,но не ще мислех че е задавена и я оставих няколко часа. Но пак не ще да запали като вартя мерише на суров бензин. Вазможно ли е нещо да е станало от това че е оставена без бензин ?

алфа ромео 1.8 156 99г

Напълно е възможно , защото когато е останала без бензин , дебита на помпата е 0. Тогава най-често се повреждат бензиновите помпи. Намира се под задните седалки. провери я дали достига напрежение до нея с мултицет , като се съобразиш , че проверявате двама човека , защото при включване на контактния ключ тя работи за няколко секунди и изключва и може да се подведеш. След това ако достига напрежение и връзката с маса е изправна , откачаш помпата , прилагаш 12волта към нея и ще разбереш.
    Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
    Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

И като мирише на бензин покрай колата дали ще няма ток до помпата а? По-скоро няма искра. Нещо да свети по таблото?
      Last edited by oem; d.m.y г., 18:06.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ми не никви нови сигнални лампи не светят на таблото освен нормалните си . от доста време светепше една лампа на таблото като праскалка че има проблем с горивната система сиг , но не стигнах да ида на дичгностика , но не мисля че е от нея тя светеше от 1 месец
        Last edited by karl_che; d.m.y г., 18:15.

Comment

Няма какво да се чудиш тогава, за да свети дюзата има защо.Бегом към сервиза...
          Alfa 156
          ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
          sigpic

Comment

Колега, лампата като пръскалка свети когато компютъра на колата е записал някаква грешка.
            Понеже не можеш да се движиш намери си някой да ти направи компютърна диагностика на място.
            Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
            ЕГН:0103041325

Comment

Да използвам темата на колегата. Та значи историята е следната не бях си карал колата(156 1.8ТС) 10- тина дена акумулатора ми паднал. След няколко неуспешни опита за палене накрая запали след подаване на ток от друг автомобил. Първоначално не ми направи впечатление да има нещо нередно в работата на мотора, когато подам газ обаче пука прекъсва над 4000 об. въобще не може да вдигне, мирише на неизгорял бензин. Възможно ли е дебитомера ми да си е заминал при това прехвърляне на тоци или проблема е по сериозен. На таблото не свети никаква лампа. ПОЗДРАВИ
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от karl_che Покажи съобщение
                от доста време светепше една лампа на таблото като праскалка че има проблем с горивната система сиг , но не стигнах да ида на дичгностика , но не мисля че е от нея тя светеше от 1 месец
                И ти си караш?????
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  И ти си караш?????
                  Ми тя си пали само дето при студен старт мокри свещите и идва момент в който ИСКРА СИ ИМА ма няма сухи свещи Та много хора си карат така даже не им пука че разхода им е 2-3 литра отгоре

ПС> Онзи ден при диагностика казах на един клиент че термостата му е за смяна и след смяна ми се обади да ми каже че 2 години кара колата и за първи път разбира че колата може да духа толкова топло вътре - направо се бил примирил че тая кола няма парно
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Прависте но нали знаете че простака е непобедим ... за на пред едно на ум ще имам !

Тека сега ако, я драпна дали има вазможност да запали ?
                    за да си я откарам на ход до сервиз, че нз кои ще намеря да ми прави диягностика на място.

Comment

Прависте но нали знаете че простака е непобедим ... за на пред едно на ум ще имам !

за да си я откарам на ход до сервиз, че нз кои ще намеря да ми прави диягностика на място.
                      Добре де, що си мислиш, че като е дърпаш и мъчиш да запали, ще направиш нещо повече от това да върти на място?!!!!!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Не се мъчи да я палиш с дърпане в никакъв случай. Отиди на диагностика. Дюзата ти може да свети по много причини -дори и за синхронизация на разпределителен с колянов вал, което в някои случаи се оказва не датчик а скъсана шпонка на ангренажно колело на колянов вал - имял съм десетина такива случая. Не казвам че при теб е това ( при такъв проблем обикновенно запалва ), но при един такъв проблем и дърпане на колата да запали - следват набити клапани най малко
                        sigpic
                        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
                          Да използвам темата на колегата. Та значи историята е следната не бях си карал колата(156 1.8ТС) 10- тина дена акумулатора ми паднал. След няколко неуспешни опита за палене накрая запали след подаване на ток от друг автомобил. Първоначално не ми направи впечатление да има нещо нередно в работата на мотора, когато подам газ обаче пука прекъсва над 4000 об. въобще не може да вдигне, мирише на неизгорял бензин. Възможно ли е дебитомера ми да си е заминал при това прехвърляне на тоци или проблема е по сериозен. На таблото не свети никаква лампа. ПОЗДРАВИ
                          Закачи я на диагностика,защото след такива изпълнения записва грешки.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                          X